Τελικά... είναι μύθος η όχι ότι χρειάζεται ζέσταμα το αυτοκίνητό μας; - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Τελικά... είναι μύθος η όχι ότι χρειάζεται ζέσταμα το αυτοκίνητό μας;


Πολλοί ισχυρίζονται πως τα νέα αυτοκίνητα δεν το χρειάζονται όπως τα παλιά, όμως τι ακριβώς ισχύει;

Ναι είναι αλήθεια ότι τα σύγχρονα αυτοκίνητα δεν είναι σαν τα παλιά που τράβαγες τσοκ για να πάρουν μπροστά και μετά μάρσαρες στην πιλοτή μέχρι να ζεσταθεί το κινητήρας ή μέχρι να σου βάλουν τις φωνές οι γείτονες. 

Και πάλι όμως τα σύγχρονα αυτοκίνητα θέλουν μία προσοχή όταν ξεκινούν κρύα. Η στιγμή εκείνη ο κινητήρας δέχεται τη μεγαλύτερη καταπόνηση καθώς το λάδι είναι στο κάρτερ και πολλές επιφάνειες δεν έχουν λίπανση και το κρύο λάδι δεν έχει καλές λιπαντικές δυνατότητες. 

Γι’αυτό πρέπει να δώσουμε χρόνο στον κινητήρα μας να ζεσταθεί μόνος του, χωρίς άσκοπο μαρσάρισμα μέχρι να πέσουν οι στροφές κάτω από τις 1000. Αυτό είναι το σινιάλο ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε. 

Κατόπιν βάζουμε ταχύτητα και φεύγουμε χωρίς να περιμένουμε άλλο γιατί το σωστό ζέσταμα γίνεται εν κινήσει ώστε να ζεσταθούν όλα τα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου και όχι μόνο ο κινητήρας. 

Το να καθόμαστε με αναμμένο κινητήρα δεν είναι μόνο κακό για την υγεία του αυτοκινήτου, αλλά και αντιοικολογικό και μη οικονομικό αφού καίμε άσκοπα βενζίνη. Κινούμαστε με ήπιο ρυθμό μέχρι η ένδειξη της θερμοκρασίας νερού να φτάσει στη μέση και τότε το αυτοκίνητό μας είναι ετοιμοπόλεμο.