Ιάκωβος Τσούνης: Η συγκλονιστική φωτογραφία με τον υφυπουργό Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή να του φιλά το χέρι - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ιάκωβος Τσούνης: Η συγκλονιστική φωτογραφία με τον υφυπουργό Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή να του φιλά το χέρι


Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Α. Στεφανής, φιλά το χέρι του Ιάκωβου Τσούνη, σε μια έμπρακτη χειρονομία αναγνώρισης της εθνικής συνεισφοράς του.

Ένα στιγμιότυπο από την χθεσινή συγκινησιακά φορτισμένη παρασημοφόρηση του εθνικού ευεργέτη εφοπλιστή Ιάκωβου Τσούνη, από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κέρδισε την προσοχή των χρηστών του διαδικτύου.


Είναι η στιγμή που ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, φιλά το χέρι του Ιάκωβου Τσούνη, σε μια έμπρακτη χειρονομία αναγνώρισης της εθνικής συνεισφοράς του.


Πρόκειται για μια κίνηση ένδειξης σεβασμού απέναντι σε ένα πρότυπο φιλοπατρίας, αυτοθυσίας και αρετής, για έναν άνθρωπο που σε ηλικία 16 ετών έγινε εθελοντής στην πρώτη γραμμή του Ελληνοϊταλικού πολέμου. Ενός εθνικού ευεργέτη που δώρισε στις Ένοπλες Δυνάμεις 23.000.000 ευρώ, κληροδοτώντας το σύνολο της ακίνητης περιουσίας του.


"Κορυφαία στιγμή για το Έθνος μας αυτή χθες... Άξιος Σεβασμού ο κ. Τσούνης", έγραψε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο twitter:

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου του επέδωσε χθες το Παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος της Τιμής. Ο κύριος Τσούνης ευχαρίστησε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την τιμή που του έγινε, αφηγήθηκε τις εμπειρίες του από το Αλβανικό Έπος που τον οδήγησαν στην απόφασή του να βρίσκεται πάντα αρωγός των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ επεσήμανε ότι η ανιδιοτελής προσφορά προς την πατρίδα αποτελεί ύψιστο καθήκον.

Στην τελετή επίδοσης του Παρασήμου του Μεγαλόσταυρου της Τιμής στον κύριο Τσούνη παρέστησαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής και ο Επίτιμος Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού Αρχηγός Γ.Ε.ΕΘ.Α. Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.


Ο Έλληνας εφοπλιστής που χάρισε όλη την περιουσία του στις Ένοπλες Δυνάμεις


"Δίχως πατρίδα, ούτε ο πλούτος, ούτε η δόξα, ούτε οι χαρές υπάρχουν", είχε δηλώσει ο Έλληνας εφοπλιστής. Η απίστευτη ιστορία του κ. Τσούνη έγινε ευρέως γνωστή πριν από μερικές ημέρες. Η ανιδιοτελής προσφορά του όμως στην πατρίδα και τις Ένοπλες Δυνάμεις είναι για τον ίδιο διαχρονική. "Ο πιο σπουδαίος για μένα είναι ο πατριώτης. Όχι εκείνος που έχει λεφτά, όχι εκείνος που έχει τιμητικές διακρίσεις", έχει πει.

Ο Ιάκωβος Τσούνης μπορεί να χαρακτηριστεί ένας σύγχρονος εθνικός ευεργέτης. Και αυτό γιατί έχει δωρίσει στον Ελληνικό Στρατό όλη του την περιουσία. Η συνεισφορά του στην ενίσχυση της Άμυνας της χώρας και των υποδομών της ανέρχεται σε 23 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία έχουν διατεθεί για τις ανακαινίσεις ολόκληρων πτερυγών και κλινικών στα στρατιωτικά νοσοκομεία της χώρας.

Παράλληλα έχει προχωρήσει στη δωρεά 60 αποβατικών πλοίων στις Ένοπλες Δυνάμεις έχει διαθέσει όλη του την ακίνητη και κινητή περιουσία στο στράτευμα. Η συνεισφορά του στην Εκκλησία και τον Πολιτισμό επίσης δεν είναι αμελητέα καθώς έχει προχωρήσει στην ανέγερση εκκλησιών και μουσείων, όπως αυτό του Αιγίου που φέρει και το όνομά του.



"Όσα κέρδιζα τα αφιέρωνα στις Ένοπλες Δυνάμεις και σε όσους δεν είχαν να φάνε"


Ο Ιάκωβος Τσούνης γεννήθηκε το 1925 στην Πάτρα και είναι απόγονος των Λονταίων και Πετμεζαίων, πολεμιστών της Επανάστασης του 1821. Ο ίδιος πολέμησε σε ηλικία 16 ετών στον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο του 1940 – 41, όντας έτσι ο νεότερος βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, με διεθνή αναγνώριση. "Άρχισα να συνδέομαι με τις ένοπλες δυνάμεις μετά τον πόλεμο. Και όταν πλέον άρχισα να βιοπορίζομαι ξυπόλητος, γιατί είχα 13 αδέλφια. Εγώ ήμουν ο 13ος", έχει πει.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία της δεκαετίας του '50 ως εκτελωνιστής στον Πειραιά. Το 1966 εισέρχεται στη ναυτιλία ως εφοπλιστής αποκτώντας συνολικά 13 εμπορικά πλοία, δημιουργώντας τη δική του αυτοκρατορία στο χώρα. 
Όσο μεγάλωναν οι δουλειές μου, "ότι κέρδιζα το αφιέρωνα στις ένοπλες δυνάμεις και σε εκείνους που δεν είχαν να φάνε ψωμάκι", έχει δηλώσει.

thetoc