Το ταπεινό υλικό από το μανάβικο που υπόσχεται υγιή και λαμπερά μαλλιά - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Το ταπεινό υλικό από το μανάβικο που υπόσχεται υγιή και λαμπερά μαλλιά



Με τις περισσότερες να αναζητούν όλο και περισσότερο φυσικούς τρόπους για την περιποίηση των μαλλιών τους και τον χρόνο που περνάμε στο σπίτι να βοηθά για την δημιουργία σπιτικών προϊόντων περιποίησης, το προϊόν που ακολουθεί σίγουρα θα σας εκπλήξει.
Σίγουρα θα πιστεύετε ότι το κρεμμύδι, ναι σωστά διαβάσατε, σε καμία περίπτωση δεν συνδυάζεται με τα μαλλιά σας. Κι όμως καμία άλλη σπιτική θεραπεία, εκτός από εκείνη με το μηλόξυδο, δεν μπορεί να έχει τα ίδια αποτελέσματα στα μαλλιά σας, όσο το ξέγβαλμά τους με νερό κρεμμυδιού!

Αναρωτιέστε, λοιπόν, γιατί τα κρεμμύδια είναι καλά για τα μαλλιά σας;
  • Περιέχουν πολλές ιδιότητες που μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την υφή των μαλλιών σας, ακόμη και να καταπολεμήσουν την τριχόπτωση.
  • Ο χυμός κρεμμυδιού βοηθά στη βελτίωση της τριχοφυΐας ενισχύοντας το επίπεδο του αντιοξειδωτικού ενζύμου καταλάση. Αυτό το ένζυμο βοηθά στην αποσύνθεση του υπεροξειδίου του υδρογόνου, βελτιστοποιώντας τον κύκλο ανάπτυξης των μαλλιών.
  • Βοηθά στη θρέψη των τριχοθυλακίων σας με την πλούσια περιεκτικότητά του σε θείο, το οποίο είναι απαραίτητο για την αναγέννησή τους. Το θείο βοηθά, επίσης, στην ελαχιστοποίηση της αραίωσης και της θραύσης των μαλλιών.
  • Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην αντιστροφή του πρόωρου γκριζαρίσματος και καθυστερούν το γκριζάρισμα.
  • Οι πλούσιες αντιβακτηριακές ιδιότητες του κρεμμυδιού σας βοηθούν να διατηρήσετε το τριχωτό της κεφαλής σας υγιές και χωρίς μολύνσεις, προωθώντας την απρόσκοπτη ανάπτυξη των μαλλιών.
  • Αυτές οι ίδιες ιδιότητες βοηθούν, επίσης, στον έλεγχο της πιτυρίδας. Ο χυμός κρεμμυδιού διεγείρει το τριχωτό της κεφαλής σας και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, με αποτέλεσμα τα θυλάκια που τρέφονται καλά.
  • Ο χυμός κρεμμυδιού είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, διεγείρει το μεταβολισμό και έχει ισχυρές αντιμικροβιακές και αντισηπτικές ιδιότητες.
Η μάσκα μαλλιών με κρεμμύδι, για παράδειγμα, μπορεί να ενισχύσει τα θυλάκια των τριχών, να τονώσει την ανάπτυξη, να ανοικοδομήσει τη δομή των μαλλιών και να αποτρέψει το ξηρό τριχωτό της κεφαλής.

Επίσης, οι φλούδες των κρεμμυδιών, βοηθούν στη διατήρηση του υγιούς χρώματος και της λάμψης των μαλλιών σας. Μάλιστα, πριν από δεκαετίες, οι γυναίκες τις χρησιμοποιούσαν για να βαφούν ελαφρώς τα μαλλιά τους.

Newsbeast