Η Περιστερά τιμά τον προστάτη της - Οι δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Η Περιστερά τιμά τον προστάτη της - Οι δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες


//Η ανακοίνωση της Κοινότητας Περιστεράς

Σήμερα ημέρα Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020 παραμονή της εορτής του προστάτη μας Πρωτοκλήτου Αποστόλου Ανδρέα, όλα είναι διαφορετικά από κάθε άλλη χρονιά. Δυστυχώς λόγω της πανδημίας δεν μπορούμε να τον τιμήσουμε όπως του αρμόζει, όπως δηλαδή κάναμε κάθε χρόνο....  
Να μας βοηθάει ο άγιος μας για να έχουμε όλοι την υγεία μας σε αυτές τις δύσκολες μέρες που περνάμε!!! 

Στα θέματα της κοινότητας τώρα, οι δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες αναφέρονται παρακάτω.

1. Την εβδομάδα που μας πέρασε, ήρθαν στο χωριό μας ο δήμαρχος κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος και ο εργολάβος που έχει αναλάβει τις ασφαλτοστρώσεις στο Δήμο Θέρμης προκειμένου να δούμε μαζί τους δρόμους που θα ασφαλτοστρωθούν. Πρόκειται για έργο και όχι για κάποια συντήρηση, διότι θα γίνει εκ νέου όλος ο κεντρικός δρόμος από την είσοδο μέχρι την έξοδο του χωριού. Επίσης θα γίνουν και τρεις ακόμη δρόμοι εντός του οικισμού. Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν την εβδομάδα αυτή αν ο καιρός το επιτρέψει!

2. Ύστερα από αίτημά μας, έγιναν εργασίες συντήρησης στην πηγή στην θέση "Κουνιάρικο", το νερό της οποίας καταλήγει στην πάνω δεξαμενή. Με την ευκαιρία αυτή βελτιώθηκε-συντηρήθηκε και ο χωματόδρομος που οδηγεί σε αυτήν, διότι ήταν δύσβατος τα τελευταία χρόνια. Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν από το Τμήμα Συντήρησης και Αυτεπιστασίας του δήμου, κατόπιν συνεννόησης με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Βασίλειο Μουστάκα.

3. Κατόπιν αιτήματος μας, συνεργείο ηλεκτρολόγων του δήμου με καλαθοφόρο όχημα τοποθέτησε αρκετά καινούργια φωτιστικά σε υπάρχουσες κολώνες, ύστερα από δική μας υπόδειξη, όπου κρίθηκε αναγκαίο. Ενισχύθηκε σημαντικά ο φωτισμός εντός του οικισμού!

4. Συνεργείο της ΔΕΥΑΘ επιδιόρθωσε πολλές και σημαντικές βλάβες ύδρευσης που υπήρχαν.

5. Κατόπιν αιτήματος μας, ηλεκτρολόγοι του δήμου αφού πρώτα έλεγξαν όλο το δίκτυο με τις μικρές κολώνες ανάπλασης, προχώρησαν σε εργασίες επιδιόρθωσης όπου απαιτήθηκε. Επίσης επιδιόρθωσαν τους προβολείς που φωτίζουν τον καταρράκτη στο χωριό μας.

6. Κατόπιν αιτήματός μας, συνεργείο του τμήματος καθαριότητας μάζεψε τα ογκώδη αντικείμενα.

7. Τις τελευταίες μέρες υπήρχε πρόβλημα με το ελεύθερο internet-wifi της κοινότητας. Επικοινώνησα με τον αρμόδιο και επιδιορθώθηκε άμεσα διότι τώρα περισσότερο από ποτέ, το internet χρειάζεται λόγω της τηλεκπαίδευσης.

Μπορεί λόγω του κορονοιού να μην μπορούμε να εργαζόμαστε με τον ρυθμό που συνηθίζαμε ή όπως θα θέλαμε, παρόλα αυτά ο εθελοντισμός συνεχίζεται μεμονωμένα.....

Ο Γούλιος Αθανάσιος του Βασιλείου, αφιέρωσε πολλές ώρες εργασίας σε δύο σημεία του χωριού, κατόπιν συνεννόησης μαζί μου και συγκατάθεσης των γύρωθεν οικιών.

-Στην περιοχή Παναγούδα πριν καιρό είχε επιδιορθωθεί μία μεγάλη βλάβη, που για να γίνει έπρεπε να χαλάσει το οδόστρωμα. Οπότε σε συνεννόηση με την ΔΕΥΑΘ μας παραχωρήθηκαν υλικά και ο ίδιος ξεκίνησε την επιδιόρθωση και εργασίες θα ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες.

-Επίσης με υλικά της οικογένειας Κώττη Βασιλική και δικά του, κατασκευάστηκε μικρός δρόμος-ράμπα, μήκους περίπου 5 m, ο οποίος διευκολύνει την είσοδο σε τρεις οικίες, όπου μέχρι τώρα ήταν αδύνατη η πρόσβαση με αυτοκίνητο στις αυλές τους.



Ανάμεσα στις δύο οικίες Κουτσούρα Γεωργίου και Ρογκότη Χρήστου κατασκευάσαμε σκαλοπάτια με πέτρες Περιστεράς, έτσι ώστε να διευκολυνθεί η διάβαση των ιδιοκτητών προς τις οικίες τους. Υπήρχε ένα χρόνιο πρόβλημα διότι πρόκειται για μία εξαιρετικά πετρώδη και ανηφορική περιοχή και χρειάστηκε πολλή δουλειά με κομπρεσέρ προκειμένου να στηθούν τα σκαλοπάτια αυτά.

Στην αποθήκη της κοινότητας πριν καιρό είχαμε κρατήσει κάποια χαλασμένα καλαθάκια που βγήκαν από άλλη περιοχή και αντικαταστάθηκαν από καινούργια. Ο Γεώργιος Κρυστάλλης έφερε καινούργια ξύλα, τα επιδιόρθωσε και είναι έτοιμα για να τοποθετήσουμε όπου κρίνουμε απαραίτητο, τις επόμενες ημέρες.

Γυναίκες σε κάθε γειτονιά περιποιήθηκαν τα παρτέρια που βρίσκονται γύρω από τα σπίτια τους, εν όψει πανηγυριού.

Μπορεί να μην πραγματοποιηθεί καμία χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, εμείς όμως φροντίσαμε να στολίσουμε την Κοινότητα μας και ήδη δρομολογήσαμε τον στολισμό του χωριού....ευελπιστώντας ότι το πνεύμα των γιορτών θα αλλάξει έστω και λίγο τη διάθεση μας.Ώρα για λίγη λάμψη και ευθυμία σε αυτή τη δύσκολη χρονιά!Στο ζοφερό κλίμα της πανδημίας, λοιπόν, ο στολισμός με εορταστικό διάκοσμο αποτελεί μια νότα αισιοδοξίας και χαράς για όλους μας!!!!!

Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην εξωστρέφεια και ανάπτυξη του τόπου μας. Μπορεί τον τελευταίο καιρό να υπάρχουν περιορισμοί σε όλα, όμως κάποια στιγμή θα επανέλθουμε στην καθημερινότητα όπως την ξέραμε... Θα ήθελα να ευχαριστήσω για την προσπάθειά του και τη συμβολή του σε όλο αυτό τον εφημερίο μας πάτερ Γεώργιο Τσιπλακίδη, διότι κανόνισε με τον κύριο Βασίλειο Χάδο, Αρχισυντάκτη Πολιτισμού. ηλ. Περιοδικό Πεμπτουσία https://www.pemptousia.gr/και Ορθοδοξία https://www.orthodoxianewsagency.gr/, περιήγηση στο χωριό μας με σκοπό την προβολή του. Η ξενάγηση και οι συνεντεύξεις έγιναν πριν τον lockdown αλλά ακόμη δεν δημοσιεύτηκαν λόγω της κατάστασης. Είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για το χωριό μας δίνοντας έμφαση στην εκκλησία μας και οι επισκέπτες μας μείνανε ενθουσιασμένοι.

Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στον φίλο μου κ.Χάρη Χαραλαμπίδη διότι μου έδωσε ένα laptop dell το οποίο δεν χρησιμοποιούσε, δωρεά για το σχολείο. Θα είναι ακόμη ένα μέσο για κάποιο παιδί προκειμένου να παρακολουθεί τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης (ήδη έχουν παραχωρηθεί laptops του σχολείου σε μαθητές για να εξυπηρετηθούν), και εννοείται μετά το τέλος αυτών των μαθημάτων θα επιστραφεί στο σχολείο.

Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχηθώ περαστικά στους νοσούντες μας, ιδιαίτερα σε αυτούς που νοσηλεύονται να έχουν ταχεία ανάρρωση και να γυρίσουν στα σπίτια τους υγιέστατοι, καλή δύναμη στους οικείους τους για να αντέξουμε όλη αυτή την κατάσταση που βιώνουν και υπομονή σε όλο τον κόσμο μέχρι να ξεπεράσουμε και αυτή τη δυσκολία...!

Χρόνια πολλά ΑΓΙΕ ΑΝΔΡΕΑ!

Χρόνια πολλά ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ!

Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες!

Για το Κοινοτικό συμβούλιο
Ο πρόεδρος
Δημήτρης Ντισλής