4 κρούσματα στο προσωπικό του Κέντρου Υγείας Θέρμης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

4 κρούσματα στο προσωπικό του Κέντρου Υγείας Θέρμης


Ο ένας, μάλιστα, εκ των γιατρών δεν έκανε το τεστ στο Κέντρο Υγείας, αλλά επέλεξε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο για ταχύτερα αποτελέσματα 
Κρούσματα covid-19 διαγνώστηκαν στο Κέντρο Υγείας Θέρμης το οποίο, υπενθυμίζεται ότι περιλαμβάνεται στα 160 Κέντρα Υγείας τα οποία διενεργούν τεστ για τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με απολύτως έγκυρες πληροφορίες της Voria.gr, ασθενείς στον covid-19 έχουν διαγνωστεί τέσσερα άτομα και συγκεκριμένα, δύο διοικητικοί υπάλληλοι και δύο γιατροί του Κέντρου Υγείας. Ο ένας, μάλιστα, εκ των γιατρών δεν έκανε το τεστ στο Κέντρο Υγείας, αλλά επέλεξε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο καθώς σε αυτά εκδίδονται ταχύτερα τα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τεστ έκαναν και άλλα οκτώ άτομα τα οποία θεωρήθηκαν στενές επαφές των ατόμων που διαγνώστηκαν θετικοί. Για τους έξι εξ αυτών τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά ενώ για τους άλλους δύο αναμένονται. 

Στο Κέντρο Υγείας Θέρμης διενεργούνται καθημερινά δεκάδες τεστ, τα περισσότερα κατόπιν ραντεβού. Αφορούν άτομα τα οποία διαμένουν στον δήμο Θέρμης και εμφανίζουν συμπτώματα, παρόμοια με αυτά της covid-19. Παράλληλα, διενεργούνται και κάποια λιγοστά τεστ, εκτός ραντεβού, σε περιπτώσεις οι οποίες κρίνονται ως πολύ επείγουσες.

Πάντως, μετά την έξαρση των κρουσμάτων στο Κέντρο Υγείας Θέρμης επικρατεί το αδιαχώρητο (/σ.σ στον χώρο των παραπεμπτικών για έλεγχο covid). Είναι ενδεικτικό ότι το επόμενο ραντεβού για τεστ covid-19 προσδιορίζεται για τις 4 Νοεμβρίου και μετά. Χθες είχαν διενεργηθεί περίπου πενήντα προγραμματισμένα τεστ και κάποια λίγα έκτακτα, εκτός ραντεβού.


Πάνος Τσίκαλας
voria.gr