Έτοιμο το νέο 7ο νηπιαγωγείο. - Η ανακοίνωση του Δ.Θέρμης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Έτοιμο το νέο 7ο νηπιαγωγείο. - Η ανακοίνωση του Δ.Θέρμης




//Η ανακοίνωση του Δ.Θέρμης:

Ένα επιπλέον νηπιαγωγείο προστίθεται από φέτος στο δυναμικό των συνολικά 65 σχολείων του δήμου Θέρμης,  
ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νηπιαγωγείων σε 31. 


Πρόκειται για το 7ο νηπιαγωγείο Θέρμης το οποίο είχε ιδρυθεί πριν από μερικά χρόνια προκειμένου να καλυφθούν οι μελλοντικές ανάγκες τού διαρκώς αυξανόμενου μαθητικού πληθυσμού, αλλά βρισκόταν σε αναστολή λειτουργίας.




Η αύξηση του αριθμού των νηπίων σε συνδυασμό με την εισαγωγή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής κατέστησε πλέον επιβεβλημένη τη λειτουργία του 7ου νηπιαγωγείου από την προσεχή σχολική χρονιά 2020-2021. 


Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την περσινή σχολική χρονιά 2019-2020 ο αριθμός των νηπίων και προνηπίων στην κοινότητα Θέρμης ανήλθε σε 346, ενώ για τη νέα σχολική χρονιά είχαν ήδη εγγραφεί έως τον Ιούνιο 367 παιδιά. 

Ο αριθμός αυτός αναμένεται μάλιστα να αυξηθεί ως την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας των σχολείων λόγω της μετακίνησης παιδιών από τα ιδιωτικά στα δημόσια σχολεία, αλλά και εξ αιτίας νέων εγγραφών παιδιών από οικογένειες στρατιωτικών που εγκαθίστανται στην περιοχή λόγω μεταθέσεων.




Στο 7ο νηπιαγωγείο θα φιλοξενηθούν περίπου 25 παιδιά από την περιοχή επέκτασης Θέρμης. Προσωρινά το νηπιαγωγείο θα στεγαστεί σε προκάτ κατασκευή βαρέως τύπου, στο χώρο του 3ου δημοτικού σχολείου Θέρμης, στο Τριάδι, έως ότου ανεγερθεί το νέο νηπιαγωγείο. 

Τα παιδιά θα μεταφέρονται από τη Θέρμη στο Τριάδι με τα μαθητικά δρομολόγια. Έως και τον Ιούνιο στον χώρο αυτόν φιλοξενούνταν δύο τάξεις του 3ου δημοτικού σχολείου Θέρμης (Τριαδίου) οι οποίες μετακινούνται στο γειτονικό 5ο δημοτικό σχολείο Θέρμης (Τριαδίου). Μετά το κλείσιμο των σχολείων ο χώρος, εμβαδού περίπου 250 τμ, ο οποίος έχει τρεις αίθουσες, ανακαινίσθηκε εξ ολοκλήρου προκειμένου να ανταποκρίνεται στις ανάγκες λειτουργίας νηπιαγωγείου.

Συγκεκριμένα έγιναν εργασίες αντικατάστασης του δαπέδου, ελαιοχρωματισμοί, τοποθετήθηκε ο αναγκαίος εξοπλισμός (βιβλιοθήκες, ντουλάπες, συρταριέρες, παπουτσοθήκες, διάφορα έπιπλα κ.ο.κ.).




Εντός των ημερών θα τοποθετηθεί και ο υπόλοιπος εξοπλισμός (τραπεζάκια και καθισματάκια, δύο smart tv, ηλεκτρικές συσκευές κ.λπ.).

Παράλληλα, έγιναν εργασίες διαμόρφωσης του αύλειου χώρου στον οποίο τοποθετούνται δύο πολυπαιχνιδια, με προδιαγραφές για νήπια και προνήπια, γκαζόν, παγκάκια, ώστε να λειτουργεί σαν παιδική χαρά. Στο σχολείο θα υπηρετούν δύο νηπιαγωγοί και θα λειτουργεί και ως ολοήμερο.