Τελευταία Νέα:

Εξιχνίαση ένοπλης ληστείας σε ταχυφαγείο στη Καλαμαριά - Είχαν κλέψει πινακίδα ΙΧ από τη Θέρμη πριν


Ένοπλη ληστεία, που σημειώθηκε τον Ιούνιο του 2017, σε γνωστό ταχυφαγείο της ανατολικής Θεσσαλονίκης, κατάφεραν να εξιχνιάσουν αστυνομικοί του

Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή συναδέλφων τους από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών και την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών.
Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία εννέα εμπλεκομένων ατόμων στην υπόθεση οκτώ άντρες και μία γυναίκα, όλοι τους ελληνικής καταγωγής, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε σχετική δικογραφία, ενώ σημειώνεται ότι τρεις εξ’ αυτών βρίσκονται ήδη κρατούμενοι σε Γενικά Καταστήματα Κράτησης και Αγροτική Φυλακή της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι, αρχές Ιουνίου του 2017, οι προαναφερόμενοι δράστες ηλικίας από 22 έως 42 ετών, κινούμενοι με δύο οχήματα, ένα εκ των οποίων έφερε κλεμμένη πινακίδα κυκλοφορίας που είχαν αφαιρέσει σε προγενέστερο χρόνο από την περιοχή της Θέρμης, προσέγγισαν ταχυφαγείο στην περιοχή της Καλαμαριάς και εισήλθαν στο εσωτερικό του σπάζοντας με βαριοπούλα την κεντρική είσοδο του καταστήματος. 


Αφού διέρρηξαν πόρτα γραφείου στο εσωτερικό της επιχείρησης, εξανάγκασαν, με την απειλή μονόκαννης καραμπίνας, τον προσωρινά υπεύθυνο να απασφαλίσει το χρηματοκιβώτιο, απ’ όπου αφαίρεσαν (3.000) ευρώ και διέφυγαν.

Προκειμένου να μην εντοπιστούν κατά την καταδίωξή τους από αστυνομικές δυνάμεις, η εμπλεκόμενη στην υπόθεση γυναίκα παρείχε στους συνεργούς της συνδρομή για την απόκρυψή τους, υποδεικνύοντάς τους χώρο στάθμευσης στην πολυκατοικία όπου διαμένει, στην περιοχή του Ευόσμου.

Η εντατική όμως και επισταμένη έρευνα των αστυνομικών οδήγησε στα στοιχεία ταυτότητας των δραστών και η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια