Παρέμβαση Πολιτών Δ.Θέρμης: "Δεν εκπλαγήκαμε καθόλου που είδαμε το δήμαρχό μας στην εκδήλωση του Σ.Φ.Ε.Α." - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Παρέμβαση Πολιτών Δ.Θέρμης: "Δεν εκπλαγήκαμε καθόλου που είδαμε το δήμαρχό μας στην εκδήλωση του Σ.Φ.Ε.Α."


Παραθέτουμε την ανακοίνωση του συνδυασμού "Παρέμβαση Πολιτών Δήμου Θέρμης" σχετικά με την Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους αγωνιστές-αγωνίστριες της Αντιδικτατορικής Αντίστασης

Της κυριακάτικης εκδήλωσης του Σ.Φ.Ε.Α. συνέχεια….

Φυσικά δεν εκπλαγήκαμε καθόλου που είδαμε το δήμαρχό μας -Θέρμης- στη χθεσινή εκδήλωση τιμής και μνήμης που οργανώθηκε από το Σύνδεσμο Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (Σ.Φ.Ε.Α. 1967-1974), για τους αγωνιστές/τις αγωνίστριες της Αντιδικτατορικής Αντίστασης. Απεναντίας χαρήκαμε ιδιαίτερα καθώς γνωρίζουμε ότι ο δήμος αποτελεί τον αυτοδιοικητικό θεσμό που μπορεί να υλοποιήσει στην πράξη ακόμη και την άμεση δημοκρατία, αφού με το δήμο έρχεται καθημερινά σε επαφή ο πολίτης. 

Οφείλουμε όμως, αν και με ειλικρινή συναισθήματα λύπης για αυτή την αντιπολιτευτική «ευκαιρία» που μας δόθηκε, να διατυπώσουμε τη διαρκή έκπληξή μας για το γεγονός ότι υποψήφιος της Δημοκρατικής Ενότητας, της παράταξης δηλαδή της οποίας ηγείται και με την οποία τόσα χρόνια εκλέγεται δήμαρχος ο κ. Παπαδόπουλος, είναι δηλωμένος στα κοινωνικά δίκτυα ενθουσιώδης "υπερπατριώτης"-θαυμαστής του πρωτεργάτη δικτάτορα της Απριλιανής χούντας


Έχουμε υπόψη μας ότι ο δήμαρχος γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα στην περιοχή, θέλουμε όμως να πιστέψουμε ότι σε αυτή την περίπτωση έκανε, από άγνοια ή κακή πληροφόρηση, λάθος επιλογή -άνθρωπος είναι, «ουδείς αλάνθαστος»- και ενέταξε στο συνδυασμό της παράταξής του ως υποψήφιο Σύμβουλο Τοπικής Κοινότητας τον συγκεκριμένο νοσταλγό της χούντας του Παπαδόπουλου. 

Ίσως την εποχή της χούντας ο συγκεκριμένος υποψήφιος «μελετούσε» και δεν πήρε χαμπάρι τι γινόταν στην κοινωνία, ίσως ήταν αγέννητος. Προφανώς θα αποκόμιζαν οφέλη και η Δημοκρατική Ενότητα και ο υποψήφιος σύμβουλος αν ο δήμαρχος τον έπαιρνε μαζί του στην προχθεσινή εκδήλωση. 


Περιττό να τονίσουμε ότι δεν περνάει καθόλου από το νου μας ότι ο δήμαρχός μας πήρε μέρος στην εκδήλωση με καιροσκοπική διάθεση ή προσχηματικά… ή, ότι η προεκλογική πολυσυλλεκτικότητα της παράταξής του έφτασε να λειτουργεί «Άνευ ορίων άνευ όρων»! 


Κατά τα λοιπά, θέλουμε να πιστεύουμε ότι το επιτελείο της παράταξης του κ. Παπαδόπουλου έχει τον εξοπλισμό και το χρόνο να παρακολουθεί τους υποψήφιους της Δημοκρατικής Ενότητας με ενδιαφέρον τουλάχιστον ισάξιο με εκείνο που παρακολουθεί τις άλλες παρατάξεις. 


Τέλος, αφού δηλώσουμε ότι τα στοιχεία του συγκεκριμένου υποψήφιου είναι στη διάθεσή μας -κι εμείς στη διάθεση του κ. Παπαδόπουλου για κάθε ενημέρωση εφ’ όσον τη ζητήσει, περιμένουμε να ανταποκριθεί έμπρακτα σε ό,τι αυτονόητα προσμένει το δημοκρατικό αίσθημα των πολιτών που μαζί με το δήμαρχο φώναξαν προχθές την Κυριακή: «Αντίσταση για πάντα στο φασισμό!»